solutiianticriza

Incep prin a pune in evidenta  unul dintre putinele beneficii ale crizei economice si anume aspectul ei de filtru pe piata afacerilor. Vor ramane in picioare doar cei BUNI, si nu ma refer aici la cei mari, cei puternici,  ci la cei care se pot ADAPTA, la noua situatia data.

Nu pot sa nu fac analogie cu celebra expresie a lui Darwin – “survival of the fittest“, care se potriveste perfect situatiei de fata.  Vor supravietui  doar cei care se vor putea adapta noilor conditii.

solutiianticrizaSingura solutie pe care o vad pentru aceasta perioada este migrarea companiilor  catre noua piata “internetul”. Daca pana acum nu au existat pe internet, acum trebuie sa acceseze si acest spatiu sau, daca existau, acum trebuie sa consolideze acest segment al afacerii.
In acest proces de mutare/migrare trebuie sa intervina si adaptarea, iar pentru asta companiile trebuie sa tina cont de sfaturile celor avizati in domeniu.

Solutiile clasice anti-criza sunt reducerea costurilor, stabilizarea cifrei de afaceri sau oprirea cash-burn-ului. Toate acestea se pot pune foarte usor in aplicare mutand afacerea  sau o parte din ea pe internet.

Orice firma are nevoie de clienti, iar internetul este locul de unde-i poti gasi foarte usor,  unde poti face o campanie de promovare extrem de targetata  si mult mai ieftina decat una facuta pe TV sau outdoor.
Avand in spate articolele “Internetul – o piata cu concurenta perfecta” sau “Internetul si resursa TIMPUL” putem observa beneficiile migrarii pe internet . Beneficii precum folosirea eficienta  a celei mai importante resurse, TIMPUL, mobilitatea, costurile scazute de acces, acces la informatii transparente.
Un alt lucru bun este ca demisiile pot fi inlocuite cu reorientarea personalului catre noi activitati si, astfel, una din marile consecinte ale crizei economice si anume concedierile, ar putea fi rezolvata.

Ipoteza problemei este simpla – costuri mai mici, clienti mai bine targetati, concurenta loiala, optimizarea proceselor de promovare/vanzare.

Concluzia este evidenta- profit maximizat.

Iar demonstratia tine de puterea fiecaruia de adaptabilitate la noua situatie.  q.e.d.

Inchei acest articol dandu-mi seama cat de mult se potriveste sloganul “toate afacerile care nu vor deveni e-business vor deveni ex-business”acestei perioade.

Maria Calinescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *