traditional-experiential

Marketingul nu este la fel de simplu ca a arunca pe piata o gramada de anunturi pentru afacerea dvs. de mici dimensiuni. Planurile de marketing necesita mai multe niveluri si abordari pentru a obtine o eficienta maxima si pentru a atrage mai multi clienti. Marketingul traditional si cel experimental sunt doua scoli diferite de gandire de marketing; ambele sunt eficiente si pot fi folosite in combinatie unele cu altele.

Marketing Traditional

Marketingul traditional cuprinde acele reclame si promotii de obicei asociate cu marketingul. Panouri publicitare, flyere si reclame de televiziune sunt toate exemple de marketing traditional. Aceste metode sunt eficiente in transmiterea numelui si misiunii afacerii pentru public, dar atingerea unei note personale, este dificila prin marketingul traditional.

Marketing experiențial

Dupa cum sugereaza si numele, marketingul experiential se concentreaza pe experientele si emotiile clientului. Demonstratii si degustari sunt exemple comune de marketing experiential; Aceste strategii atrag clientii catre produs, dandu-le un motiv sa-si aminteasca produsul, sperand ca acestia vor da o recomandare buna prietenilor.

Traditional Vs. Experiential

Diferenta dintre marketingul traditional si cel experimential poate fi considerata o lupta de vechi versus noi filozofii, care este atat adevarat cat si fals. Companiile s-au folosit atat de marketingul traditional cat si de cel experimential de zeci de ani si vor continua sa faca acest lucru si in viitor. Cu toate acestea, companiile care incearca sa pastreze costurile mici, marketingul experiential este o optiune mai viabila. In loc de a plati pentru un anunt in ziar, care este util numai pentru o zi, o companie poate cheltui aceeasi bani pentru a ajunge la un grup de clienti care pot comercializa produsul in numele societatii.

Marketingul Traditional vinde evidentiind beneficiile si caracteristicile produsului, iar marketingul experiential se concentreaza pe modul de-ai permite clientului sa incerce produsul pentru el.

Marketing Traditional si Experiential in mediul Online

O modalitate buna pentru o afacere mica pentru a creste profilul sau este de a utiliza Internetul, atat pentru marketingul traditional cat si experimential. Companiile pot face marketing traditional prin liste de adrese de e-mail si anunturi tip banner in timp ce marketingul experiential profita de social media. Folosind Facebook si Twitter consumatorii se pot implica in cresterea afacerii dvs. Mai mult decat atat, social media este mult mai ieftin decat plata conventiilor de marketing tradițional. Cu toate acestea, marketingul experiential prin intermediul mass-mediei sociale cere renuntarea la un anumit control asupra mesajului, care intra in conflict cu principiile mass-mediei traditionale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *