avantajele-barterului

avantajele-barteruluiPlecam de la urmatoarea ipoteza:  in momentul de fata in economie banii incep sa existe din ce in ce mai putin, iar inflatia creste. Inflatia reprezentand cresterea generala a preturilor si scaderea valorii de cumparare a banilor. Adica ne aflam in imposibilitatea de a mai achizitiona bunuri si servicii, atat persone fizice cat si juridice.

Ce este de facut ca totusi sa nu iesim de pe piata, sa supravietuim? Migram pe internet ca o strategie de adaptare la situatia de fata, dar si pentru aceasta strategie avem nevoie de serviciile unor specialisti, pe care daca nu avem bani, cu ce-i platim?

O solutie buna si de cand lumea este BARTER-UL. Economia bazata pe barter, o recomand ca o solutie pe termen scurt, deoarece fiind folosita timp indelungat poate afecta sistemul macroeconomic. Vezi impactul economic al barter-ului in sistemul economic.

O economie bazata pe  barter este o economie care nu are o moneda  comun acceptata, astfel incat toate schimburile trebuie sa se realizeze cu bunuri si servicii, deoarece banii nu exista in aceste economie.

Ca sa nu inchidem pravalia mai bine vindem pe barter. Prin troc, compania castiga expunere  la oameni noi care pot deveni clienti fideli si care pot sa  recomande altor persoane seriviciile folosite. De asemenea  barter-ul este un mijloc bun de a obtine valoare din produsele din inventar neutilizate sau in exces, cum ar fi mesele goale. Astfel productia fiecarui individ ramane constanta si asa se poate relansa economia.

Cel mai important este sa ai ceva pe care altcineva il doreste sau are nevoie de el si apoi sa intri in contact cu aceste companii. Vei fi surprins cate companii ar fi interesate de oferta ta de barter.

Daca nu exista strategii economice oferite de guvernare, viabile, este bine ca fiecare comerciant sa incerce sa supravietuiasca in aceasta perioada prin diverse modalitati, iar cele de mai sus sunt alterative sigure.

 

Maria Calinescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *