Cele mai cunoscute tehnici utilizate în campaniile de persuadare a unei autoritați publice de catre o organizație sunt cele de lobby si advocacy.

Noțiunea de advocacy în sine provine de la verbul englezesc to advocate, care înseamna „a susține o cauza”. În esența, advocacy este un termen-umbrela, care desemneaza activismul  organizat în anumite domenii. Advocacy înseamna urmarirea influențarii rezultatelor – inclusiv a politicilor publice si a deciziilor de alocare a resurselor din cadrul sistemelor si instituțiilor politice, economice si sociale.

Definiția de lucru pentru advocacy: Acțiuni concrete îndreptate spre modificarea legilor si regulamentelor promovate si adoptate de catre autoritațile publice.

Campania de advocacy reprezintã procedeul de apãrare a unui drept care își are corespondentul în Charta Drepturilor Omului, iar lobby însemnã promovarea campaniei de advocacy.

Echipa noastra face lobby la Brusseles, iar advocacy si mese rotunde de lucru la nivel inalt in Romania, in diverse sectoare.