beneficiile-unui-site

Ai o afacere şi totuşi nu ai un site..scriu urmatoarele randuri în speranţa că te voi convinge de beneficiile pe care le aduce un site web, afacerii tale.

Pentru a fi prezent pe internet!

Aproximativ 2 miliarde de oameni din întreaga lume au acces la World Wide Web (WWW) în acest moment. Indiferent de profilul afacerii tale, nu poţi ignora 2 miliarde de oameni. Îţi poţi creşte exponenţial numarul de clienţi şi parteneri. Pentru a fi parte din aceasta comunitate şi pentru a-ţi arata interesul in a o servi, trebuie să fii pe Internet. Şi nu în ultimul rând, trebuie să fii pe internet pt. că şi competitorii tăi sunt aici.

beneficiile-unui-site
Pentru networking!
Partea cea mai importantă în mediul celor care fac afaceri este networkingul – conexiunile cu cât mai multe persoane. Fiecare om de afaceri destept, stie ca nu conteaza numai ce sti, ci si pe cine cunosti. A schimba cartea de vizită este o parte dintr-o întâlnire bună de afaceri, iar mulţi dintre oamenii de afaceri pot povesti cum o întâlnire banală a devenit un mare business. Ei bine, dar dacă poti să dai cartea de vizită la mii, poate milioane de clienti si potenţiali parteneri spunând: asta este ceea ce fac şi dacă vreodata aveţi nevoie de serviciile mele, acesta este modul în care puteţi ajunge la mine?  Poţi sta, 24 de ore pe zi, ieftin şi simplu, pe www pentru a-ţi face relaţii.

Pentru a face disponibile informaţiile business-ului tau!
Care sunt informaţiile de bază ale business-ului? Gândiţi-vă la un anunţ in Pagini Aurii. Care sunt orele de lucru? Ce faci? Cum poate cineva să intre în contact cu tine? Cu ce metode de plată ai lucrat? Unde esti situat? Acum gândiţi-vă la un anunţ în Pagini Aurii în care aveţi comunicare instantanee. Ce este astăzi deosebit?  Rata dobânzii astăzi? Informaţii despre promoţiile din următoarea săptămână! Daca ai putea să-ţi ţi clienţii informati despre toate motivele pentru care ar trebui să facă afaceri cu tine, nu crezi că ai putea face mai multe afaceri? Poţi acum pe www.

Pentru a-ţi servi clienţii!
Accesul la informatii 24 din 24 de ore, este una dintre cele mai importante modalităţi de a-ţi servi clienţii.Daca vorbim despre servirea clientului, tehnologia folosita pe www ne permite sa ne răsfăţăm clientul.

Pentru a trezi interesul public!
Stim cu toţii cât de greu este să se scrie despre afacerea ta într-o publicaţie bună.  Dar dacă reuşeşti să vii cu ceva nou şi inovativ, cum îţi permite internetul atunci cu siguranţă publicaţiile te vor prelua.
Dar şi dacă esti într-o publicaţie, ea nu poate acoperi decât o zonă, unde are distribuţia, în schimb pe internet daca faci un anunţ te adresezi oricui din orice zona, astfel  publicul care-ţi vede mesajul este exponenţial mai mare.

Pentru a vinde lucruri!!!
Mulţi oameni cred că acesta este primul motiv pentru care iţi faci un site, dar inainte să ajungi la acest motiv trebuiesc îndeplinite cele de mai sus. De ce?
Ei bine, răspunsul este complex, dar cel mai bun mod de a prezenta problema este printr-o exemplificare. Credeţi că telefonul este cel mai bun mod de a vinde lucruri?
Probabil că nu. Posibil îl consideraţi un instrument care vă permite să comunicaţi cu clienţii şi care, la rândul său, vă ajută să vindeţi lucruri. Ei bine, la fel trebuie să gandim şi despre www.
Tehnologia este diferită, desigur, dar înainte ca oamenii să-ţi devină clienti, ei vor să ştie despre tine, ceea ce faci şi ce poţi face pentru ei. Aceste lucruri le  poti prezenta uşor şi ieftin pe www prin intermediul site-ului.
Când eşti gata să vinzi, asigură-te că există informaţiile de care oamenii au nevoie pentru a se putea decide asupra serviciilor pe care tu le oferi, fără să plătească o sumă uriaşă.

Alte motive:

  • Pentru a furniza un serviciu 24 ore
  • Să răspunzi la întrebările clienţilor-partenerilor in timp real
  • Pentru a avea deschidere pe pieţele internaţionale
  • Pentru a permite feedback de la clienţi
  • Pentru a testa noi pieţe, servicii şi produse
  • Pentru a publica oricand imagini, video , inregistrări
  • Pentru a pătrunde uşor pe pieţe targetate- specializate

Sa nu uitam „toate afacerile care nu vor deveni e-business vor deveni ex-business” 🙂

Maria Calinescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *