internetul in viitor

internetul in viitorGândiţi-vă că: Internetul, o serie complexă de reţele interconectate, protocoale, servere, cabluri, şi calculatoare, a evoluat de la inceputurile sale ca proiect de cercetare al Departamentul American de Apărare în World Wide Web, ceea ce utilizăm noi astăzi pentru a interacţiona unul cu altul, prin intermediul browser-ului, e-mail-ului, Twitter, Skype (Skype), şi milioane de alte instrumente online.

Internetul va fi accesbil de oriunde.
Societatea noastra nu ar putea funcţiona astăzi fără Wi-Fi, dar a devenit predominant de la începutul până la mijlocul anilor 2000. Înainte de asta, am folosit cabluri Ethernet şi metoda primară de conectare la web a fost, prin intermediul liniilor telefonice. La fiecare câţiva ani, metoda noastra de a accesa web-ul se modifică în speranţa de a fi mai rapidă şi mai accesibilă.

Urmatoarele lucruri sunt ipotezele afirmaţiei că internetul va fi accesibil de oriunde şi în orice moment: apariţia reţelelor wireless 3G şi 4G, precum şi aparitia miilor de locati wi-fi sau zvonul despre wi-fi ca proiect national in SUA. Barnes & Noble, Borders Books şi McDonald’s au adaugat recent mii de locatii, comutând Wi-Fi plătit la gratuit.
Să vorbim mai întâi despre 3G: de la introducerea sa la începutul anilor 2000, acesta s-a răspândit rapid în marile oraşe din întreaga lume. Accesarea web este acum la fel de simplă ca scoaterea din buzunar a smartphone-urilor si devine mai rapidă cu introducerea reţelei 4G şi a telefoanelor 4G.

Proiectul naţional Wi-Fi este o perspectiva mai interesantă. În 2008, FCC a avut o licitaţie pentru un spectru wireless de frecvenţe 700 MHz. A fost în centrul atentiei această actiune când Google s-a anunţat ca fiind unul dintre participanţii la licitatie, intrând în joc cu o ofertă de miliarde de dolari. Unii au speculat că Google a vrut să transforme spectrul de frecvenţe radio la nivel naţional într-o reţea Wi-Fi. În timp ce Verizon în cele din urmă a câştigat, la nivel naţional o reţea Wi-Fi este încă foarte posibilă şi, în fapt, pare logic având în vedere direcţia tehnologiei web din prezent.
Ideea este că din ce in ce mai multe dispozitive vor avea acces la aceste reţele şi că aceste reţele vor fi mai răspândite odată cu trecerea timpului. Peste zece, douăzeci de ani, oamenii se vor întreba cum au trait cu laptopurile deconectat de la Wi-Fi sau semnal 4G.

Accesul la internet nu se va concentra în jurul calculatoarelor
Pe CNN la începutul acestei luni, Mashable Adam Ostrow a analizat una dintre cele mai mari tendinţe si anume accesarea internetului fara calculator. În prezent, în SUA utilizarea internetului se concentrează pe laptop-uri. În Japonia însă, accesul pe internet se face în primul rând prin intermediul telefoanelor, o tendinţă care este abia la început pentru restul statelor.

Acesta este doar începutul. Noul internet ne va permite prin televizoarele din sufragerie sa navigăm pe internet, iar cât de curând maşinile noastre vor deveni hotspot-uri Wi-Fi.
Apple Tablet pare a fi următoarea etapă a acestei evoluţii. Iar accesul la reteaua 3G era inevitabil. În loc de a sari pe computer pentru a verifica adresa dvs. de email, puteţi folosi această tablă pentru a vedea ce se intamplă.
În zece ani, calculatoarele vor fi doar un mic procent din modul în care vom accesa internetul. Vom accesa internetul de la orice aparat sau dispozitiv care ne apartine.

Social media va fi cea mai mare componentă a interntului
social-mediaStatistici publicate de Nielsen arată că utilizarea canalelor de social media a crescut cu 82% în ultimul an, o creştere astronomică. Pe Facebook , Twitter, YouTube, bloguri şi interacţiune socială ne concentrăm interacţiunea noastră on-line, chiar mai mult decât pe căutare.

Suntem creaturi sociale, asa că a fost doar o chestiune de timp până când am înţeles cum să facem din internet un mediu eficient de comunicare, împărtăşire şi împrietenire.

social-media-raportAcum, că suntem în acest strat social, este greu să se găsească un scenariu în cazul în care creşterea de social media nu ar continua.

În zece ani, când vei accesa internetul, cea mai mare parte din timp îl vei petrece conectându-te cu prietenii. Acest lucru va fi posibil aproape în totalitate prin reţelele sociale şi prin intermediul mass-mediei sociale. Acesta va fi motivul numarul 1 pentru care vom cara dupa noi telefoanele, tablele sau calculatoare.

Având în vedere acest articol hai să fim cu un pas înaintea internetului şi să materializăm acest mesaj toate afacerile care nu vor deveni e-business vor deveni ex-business”.

Maria Calinescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *