Complexitatea
Un lucru complex este format din mai multe părţi; el îmbrăţişează,  întruneşte în sine mai multe laturi sau elemente diferite, care îmbrăţişează mai multe domenii. Este o combinare, o  asociere într-un tot a mai multor fenomene, stări de lucruri ….
„Complexitatea lucrurilor, lucrurilor din interiorul lucrurilor, pare fara de sfarsit. Nimic nu este usor, nimic nu este simplu…”Alice Ann Munro

Femeia
Maria Calinescu

E-business
E-business sau „afaceri electronice” se refera la organizarea tranzactiilor, comunicatiilor si informatiilor, precum si la planificarea si controlul unei afaceri, folosind intregul potential al tehnologiei informatiei.
„Toate afacerile care nu vor deveni e-business vor deveni ex-business” Phil Lawler, Hewlett Packard

 

Cum au ajuns Maria Calinescu si E-business la  numitorul comun – complexitatea!
In urma cu 6 ani descopeream html-ul…limbajul de baza in care se programeaza site-urile. A fost o intamplare care pe atunci parea banala, dar care intr-un final si-a pus amprenta pe tot ceea ce a urmat in viata mea– pe plan professional, spiritual, personal, relational….
Un amic “virtual”, un mare artist, stiind ca sunt un cibernetician in  devenire, m-a rugat sa-i fac o pagina web de  prezentare pentru lucrarile lui.  M-a blocat. Habar nu aveam cu ce se mananca paginile web . Era ceva de domeniul  stintifico-fantastic pentru mine acest subiect. Dar pentru ca sunt FEMEIE si, ca atare, nimic nu-mi sta in cale, i-am promis amicului meu ca intr-o saptamana va avea pagina de prezentare dorita, si a avut-o.
Asa a inceput stransa mea legatura cu e-business-ul.
Am inceput prin a invata de una singura de pe diverse site-uri  din strainatate si, timp de un an de zile, am realizat pagini de prezentare pentru diversi prieteni si cunostiinte. Lucrurile au luat o turnura diferita in momentul in care acestia au inceput sa-mi ceara facturi,  munca fiindu-mi intr-un final rasplatita
Si acum incepe distractia…tanara, blonda, FEMEIE si totusi programator…astfel au trecut 5 ani de zile, fiecare zi reprezentand o  oportunitate de a invata lucruri noi, reusind treptat sa acumulez un bagaj intr-adevar solid de cunostiinte in domeniu.  Colaborand si  lucrand pentru nume mari din tara si strainatate, dar si pentru oameni care se hotarau sa inceapa pentru prima data in viata lor o afacere si o lasau, cu toata increderea,  pe mana mea.
Abia acum, dupa 5 ani de experienta consider ca mi-am castigat un nume, si astfel, dreptul de a vorbi , de a scoate capul la lumina in aceasta industrie, avand certitudinea ca si cuvantul meu are greutate si fundament.
Chiar daca am terminat facultatea si masterul in acest domeniu al e-business-ului, consider ca nu acestea ma definesc in pozitia de consultant in e-business, ci experienta, cele 12 ore pe zi sau chiar mai multe lucrate in fata calculatorului, navigand pe invincibilul WWW.
Meseria care m-a ales si nu pe care eu am ales-o este o meserie captivanta dar mai ales COMPLEXA….Puteam vorbi de beneficiile diviziunii municii, fiind cunoscut faptul ca  productivitatea creste atunci cand fiecare se specializeaza pe portiunea lui, dar ca si consultant in e-business eu integrez mai multe procese astfel incat ele impreuna sa optimizeze afacerea si sa o faca fructuoasa.  Acest proces este complex. Iti trebuie intuitie si experienta. Aceste lucruri nu se invata din carti….sau poate daca aceste carti ar aparea odata cu modificarea algortimilor Google…adica la 2-3 luni…

Sunt femeie si nu ma multumesc cu putin.  Din fericire,  complexitatea acestui job reuseste sa  imi satisfaca nevoile mele feminine si sa ma implineasca deplin profesional!

Maria Calinescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *