evenimentdepromovarecampanie

Am organizat evenimentul de lansare a campaniei „Ramai femeie! Spune NU histerectomiei!” Un eveniment de promovare a acestei campanii si totodata un eveniment de informare.

I. Comunicat de Presa Eveniment

Peste 40% dintre femeile cu varsta peste 35 de ani au fibroame uterine!!!

Un studiu facut recent atesta faptul ca pana la varsta de 60 de ani 1 din 3 femei va ajunge sa faca histerectomie.

Histerectomia este de fapt extirparea partiala sau totala a uterului, o operatie cumplita ce lasa urme adanci nu doar la exterior, ci si in interior, in psihicul si in viata femeilor. In Romania insa, histerectomia este aleasa ca varianta de prima intentie in tratamentul fibromului uterin. Multe femei aleg astfel, in necunostinta de cauza, sa se lase mutilate ireversibil.

Stiai ca in Romania ( la fel si la nivel mondial) 5 din 10 femei cu varsta de peste 35 de ani sufera de fibrom uterin si 1 din 10 cazuri sunt simtomatice. Probleme sunt multiple, de la sangerari abundente in timpul ciclului menstrual (menoragie), durere si senzatie de presiune in abdomen, constipatie, urinat frecvent sau chiar dureri de spate pana la cea mai grava statistica 7 din 10 femei ce sufera de fibrom uterin sunt infertile din cauza acestei afectiuni. In Romania primul plan terapeutic il reprezinta histerectomia (extirparea uterului) cu toate neajunsurile acestei interventii chirurgicale (minim 7 zile de spitalizare si 3 luni de repaus, risc operator 20% risc de infectie, infertilitate 100%).

Embolizarea fibroamelor uterine se practica in lume din anul 2000 si reprezinta prima linie de terapie in Statele Unite potrivit regulilor FDA. Embolizarea este o procedura minim invaziva prin care se introduce un cateter (tub mic de plastic) prin artera radiala (mana stanga) pana la nivelul arterelor ce alimenteaza fibromul sau fibroamele si se injecteaza particule de embolizare. Prin aceasta procedura practic se opreste alimentarea cu sange a acestor fibroame. In cateva luni fibromul isi reduce dimensiunea, isi pierde simptomatologia si pacienta isi recapata fertilitatea! Interventia dureaza 30 de minute iar la 24 de ore pacienta este externata. Dupa 3 zile isi reia cursul normal al vietii. Rata de succes din prima interventie este de 97%.

Campania de informare pe care o sustin, numita simplu “Ramai femeie! Spune NU histerectomiei.” se adreseaza femeilor si isi propune sa prezinte o alta cale de a trata fibroamele uterine, alta decat cea unanim acceptata. Prin aceasta campanie vrem sa oferim femeilor din Romania posibilitatea de a fi informate despre sanatatea lor, si de a alege sa ramana intregi fizic si psihic.

P.R. Follow Up

B1.TV | Kanal D | Eva.ro Mamicamea.ro  GhidulMiresei.ro Ele.ro MedicaAcademica  DivaHair.ro

Galerie Foto